Biemans Constructie Rijen B.V.

Wij zijn een jong bedrijf dat tot doel heeft het product of dienst dat in opdracht van een klant moet worden uitgevoerd, ongeacht de grootte, zo snel en netjes mogelijk uit te voeren binnen de gemaakte afspraken.

Biemans Constructie Rijen B.V. is opgericht in 1993 door dhr H.A.W. Biemans en telt inmiddels zo’n 17 werknemers. Sinds 2001 zijn wij gehuisvest in een eigen bedrijfspand met werkplaats en aangebouwde kantoorruimte. We hebben gekozen voor een kleine “overhead” om de doorstroming van de lopende orders zo snel mogelijk te kunnen realiseren. Hierdoor wordt het door de klanten ook als zeer prettig ervaren dat telkens met dezelfde medewerkers gesproken kan worden over de lopende zaken en dat er dus over niet te veel schijven gewerkt wordt. Zo is er, naast de directie HAW Biemans deze verzorgt oa logistiek, montage op locatie en aansturing werkplaats, voor de calculatie en verkoop 1 contactpersoon die de offertes uitbrengt en inkomende opdrachten verwerkt, voor de administratie en inkoop 1 contactpersoon en zijn er inmiddels 2 tekenaars werkzaam op onze afdeling werkvoorbereiding.

Hiernaast hebben we in onze productiehal zo’n 12 werknemers en in onze montage zo’n 6 werknemers elk met eigen, volledig uitgeruste, montagebussen. Al onze monteurs zijn in het bezit van het VCA-certificaat.

In eigen beheer kunnen wij niet alleen alle voorkomende laswerkzaamheden voor u uitvoeren, maar beschikken wij ook over eigen zaagstraten (zowel automatisch als handbediend), diverse ponsmachines, een knip-/zetbank, een modelsnijtafel, een balkenpers om stalen balken te kunnen voorzien van een knik (toog), kolomboren en dergelijke.

Uiteraard kunnen we voor u ook walswerk verzorgen als ook het maken van diverse roosters en geperforeerde platen en dergelijke.

Biemans Constructie Rijen B.V. richt zich hoofdzakelijk op de woningbouwsector in de breedste vorm. Zo maken wij voor deze sector alle voorkomende constructiedelen, trappen (ook spiltrappen), hekwerken, balustrades, leuningen, luifels, schermen e.d. Ook vervaardigen wij voor heel veel bedrijven vele diverse ankers zoals bijvoorbeeld kozijnankers, spouwankers, F-ankers, haakankers uit draadeind e.d.

Alle door ons vervaardigde onderdelen kunnen wij voor u vervaardigen in gestraalde en gemeniede uitvoering, maar desgewenst kunnen wij uiteraard ook de staalwerken in thermisch verzinkte uitvoering toeleveren al dan niet in combinatie met een polyester-poedercoating (2-laags).

We hebben geen eigen product, maar maken alle staalwerken op wens van de klant. De ontwerpen van de klant worden door ons verder uitgewerkt voor productie door onze tekenafdeling. Na het maken van de productietekeningen zenden wij u dit uitgewerkte tekenwerk aan de klant toe ter beoordeling zodat deze goed op de hoogte is van de uitvoering van de onderdelen welke hij van ons ontvangt. Bij ons zult u dus nagenoeg geen onaangename verrassingen krijgen over het geleverde product. Als extra willen wij nog vermelden dat onze montagebussen volledig zijn uitgerust met alle meest voorkomende gereedschappen waardoor wij bij montagewerk nagenoeg nooit voor verrassingen komen te staan dat we de werkzaamheden voor u niet af kunnen maken door gebrek aan gereedschap. Hierdoor worden dus duidelijk kosten bespaard.

Mochten er ondanks alle inspanningen toch ergens onvolkomenheden in zijn opgetreden dan zullen wij uiteraard alles in het werk stellen om een en ander naar behoren op te lossen.

Op deze site onder het kopje “Projecten” treft u foto-materiaal van een paar, reeds eerder door ons gerealiseerde, mogelijkheden in de diverse sectoren. Kijkt u het materiaal op uw gemak maar even door. Mocht uw wens of product niet voorkomen in ons fotomateriaal dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen over onze mogelijkheden. Het komt niet vaak voor dat een wens van u niet uitgevoerd kan worden.

Het kwaliteitsmanagement systeem is ontwikkeld met als basis NEN EN ISO 9001 conform eisen uit NEN EN 1090:2009 en ISO 3834:2006. Klik hier voor ons KIWA Certificaat

Biemans Constructie Rijen BV is lid van Metaalunie, Kenteg, VCA en Kiwa. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf en hebben hierdoor voor studenten (MBO niveau) stage mogelijkheden.